Service

Service2020-01-22T21:36:10+01:00

Bezorging

Heb je het druk of ben je helaas niet in de mogelijkheid om je trailer op te halen nadat deze oplever klaar is gemaakt door één van onze monteurs? Niet getreurd, onze Affomobiel én chauffeur staan altijd klaar om jouw trailer op de gewenste dag en tijd netjes te bezorgen.

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor het bezorgen op de gewenste locatie? Neem dan even contact met ons op zodat we de kosten voor je kunnen berekenen.

Belettering

Standaard kunnen onze foodtrailers geleverd worden in een grote verscheidenheid aan kleuren en combinaties. Wil je echter net dat beetje extra en er zorg voor dragen dat de foodtrailer jouw (merk)identiteit uitstraalt, dan kunnen we je vanzelfsprekend ook verder helpen.

Er zijn tal van bedrijven die onze foodtrailers van een custom made wrap, als het ware een grote sticker, kunnen voorzien. Zelf werken we intensief samen met BRO Belettering. Dit bedrijf heeft alle expertise in huis om jouw idee te vertalen naar een wrap die volledig aansluit bij het concept dat je in gedachte hebt.

Door de nauwe relatie die we onderhouden met dit bedrijf kunnen we je het volgende aanbieden:
– Indien je je concept volledig hebt uitgedacht, ontvang je binnen één week je 1e ontwerpvoorstel.
– Indien zij het concept voor je moeten ontwikkelen, ontvang je binnen twee weken je 1e ontwerpvoorstel.
– Na akkoord op het ontwerp wordt je trailer binnen 5 werkdagen voorzien worden van de gewenste bestickering.

Nadat je akkoord bent gegaan met ontwerpvoorstel brengen we jouw foodtrailer kosteloos naar hen toe zodat de wrap geplaatst kan worden en halen hem hierna weer op. Vervolgens nemen we direct contact met je op om een afspraak in te plannen voor de uiteindelijke oplevering.

De prijzen op deze pagina zijn vastgesteld met BRO Belettering, echter kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. Houd er rekening mee dat er €185,- ontwerpkosten worden gerekend indien zij het volledige concept voor je moeten ontwikkelen. Indien je je concept al hebt uitgedacht en weet met welke bestickering je je trailer wil voorzien, zijn de ontwerpkosten gratis

De materiaalkosten én de kosten voor het plaatsen van de wrap zijn bij de prijs inbegrepen.

Prijsindicatie
Snij tekst/ logo onder balie €140,-
Wrap onder balie €255,-
Wrap gehele voorzijde €440,-
Wrappen alle vlakke delen €799,-
Conceptontwikkeling
(indien nodig)
€185,-
Contact BRO belettering
Mail: info@brobelettering.nl
Tel: +31(0)499-578826

Onderhoud

Naast een rijkelijk gevulde showroom, beschikken we over een aansluitende werkplaats met hefbrug en het nodige gereedschap. De werkplaats is zo optimaal mogelijk ingericht om je altijd zo snel en goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn of is je trailer toe aan een onderhoudsbeurt? Neem dan even contact met ons op zodat één van onze monteurs de benodigde materialen tijdig kan bestellen.

Europees goedgekeurd onderstel

Mensen opgelet! Er zijn meerdere gevallen bekend van levensgevaarlijke situaties door gebruik van het ‘originele’ onderstel onder soortgelijke foodtrailers. Door middel van deze pagina willen we je bewust maken van de grote verschillen en gevaren tussen een Europees gekeurd onderstel en een ‘origineel niet-gekeurd onderstel’.

Buiten het feit dat deze onderstellen levensgevaarlijke situaties kunnen veroorzaken, is het zelfs verboden om met een trailer/chassis zonder Europese goedkeuring te rijden op de openbare weg. Wanneer een trailer/chassis aan de Europese regelgeving voldoet, dan kun je dit herkennen aan het meegeleverd CoC certificaat (sinds 2012 verplicht) of een individueel goedkeuringscertificaat van de RDW. Let er bij het CoC certificaat wel even op dat deze ook geldig is voor het chassis en niet alleen de opbouw, dit komt namelijk vaak voor.

Omdat we dit probleem op voorhand aan hebben zien komen zijn we pas gestart met de verkoop tot dat we een solide oplossing hadden.
– 6 maanden onderzoek en diverse testen laten uitvoeren.
– De meest optimale onderstellen geselecteerd, zowel op veilig als visueel vlak.
– In samenwerking met onze fabrikant een sterke verbinding bedacht wat betreft het plaatsen van de trailer op de onderstellen.

Het belangrijkste is dat we al onze klanten ten alle tijden met een veilig gevoel de weg op kunnen sturen. Om dit te kunnen garanderen worden er uitsluitend onderdelen van gerenommeerde merken zoals Alko, Knott en Winterhoff gebruikt in onze onderstellen.

De dissel en het chassis
Doordat we diverse tests hebben doorlopen met het originele onderstel zijn we tot de conclusie gekomen dat het ‘originele’ onderstel niet sterk genoeg blijkt voor de krachten die vrijkomen tijdens het rijden. Zowel de dissel, als de constructie, de kwaliteit van het staal en de lassen zijn op de cruciale punten niet sterk genoeg voor langere termijn.

Het Affomo onderstel is geselecteerd op deze fundamentele factoren. Al onze onderstellen zijn robuust, gegalvaniseerd én gegarandeerd veilig. Door middel van sterkte berekeningen is aangetoond dat dit onderstel grote krachten kan doorstaan. Op de volgende foto’s krijg je een duidelijk beeld van de dissel en het chassis dat we ten alle tijden gebruiken.

Hieronder zie je een aantal recente, levensgevaarlijke situaties die zich voor hebben gedaan door het gebruik van een ‘origineel’ onderstel.

De koppeling
De koppeling is één van de primaire onderdelen die de meeste kracht te verduren krijgt, vanzelfsprekend moet deze van goede kwaliteit zijn. Onze koppelingen zijn van het gerenommeerde merk Winterhoff. De uitstekende kwaliteit van Winterhoff is zeer bekend in de industrie door de jarenlange ervaring én veiligheid.

Een goede koppeling moet voorzien zijn van een solide losbreekkabel en een goed gelagerd neuswiel, bij voorkeur een rubberen neuswiel i.p.v. plastic.

Op de foto is de koppeling van een Affomo foodtrailer afgebeeld.

De vering
Er bestaan 2 typen veringen voor een chassis, bladvering en torsievering. Bladvering is een primitieve vorm van vering, waarbij gebruikgemaakt wordt van de doorbuiging van één of meerdere lagen op elkaar gestapeld staal. Deze techniek is inmiddels achterhaald, waardoor sinds circa 1970 vrijwel alle westerse fabrikanten zijn overgestapt op torsievering.

De ‘originele’ onderstellen zijn voorzien van de ouderwetse bladvering, wat als nadeel heeft dat dit een stuiterende eigenschap heeft.

De as
De as is als het ware de fundering van het chassis, het begint allemaal bij een goede as. Onze niet-geremde uitvoeringen beschikken over een as met een maximale aslast van 750kg.

Onze geremde uitvoeringen hebben een maximale aslast van 1100kg en 1300kg.
– Alle geremde trailers met lengte 230cm hebben een maximale aslast van 1100kg
– Alle geremde trailers met lengte 280cm hebben een maximale aslast van 1300kg.

Let op: op het typeplaatje moet de aslast vermeldt staan, zowel van het neuswiel als de as. Doorgaans is er op de as ook een plaatje bevestigd met de aslast en gegevens over de fabrikant.

Het CoC certificaat
Het kan nogal verwarrend zijn maar een CoC certificaat is niet hetzelfde als een CE keuring. Bij aanschaf van nieuwe trailers en aanhangers is een CoC certificaat sinds 2012 verplicht, ook voor trailers met een toegestane maximum massa (TMM) van 750kg. Er staat zelfs een boete op het rijden met een trailer zonder typegoedkeuring.

Hier is vaak onduidelijkheid over, mocht je hier meer over willen weten, klik dan op deze link naar de website van de ANWB.

Let erop dat het CoC certificaat van toepassing is voor het chassis en niet voor de opbouw, we hebben dit vaker meegemaakt en het is dus niet toegestaan door de Europese regelgeving. Een trailer kan alleen goedgekeurd worden zonder CoC certificaat wanneer deze beschikt over een individueel goedkeuringscertificaat van de RDW (Nederland) of DIV (België).

Onze onderstellen beschikken over een type goedkeuring voor alle lidstaten van de Europese Unie.

Veelgestelde vragen

Hoe lang heb ik garantie op mijn Affomo foodtrailer?2019-04-30T13:32:13+01:00

Wanneer je een Affomo foodtrailer hebt aangeschaft, geniet je van 12 maanden fabrieksgarantie. Heb je per ongeluk schade gereden of is je garantietermijn verlopen? Geen enkel probleem! Ook na de garantieperiode helpen onze monteurs je graag om jouw trailer weer tiptop in orde te maken.

Bel of mail ons, plan een bezoek aan onze werkplaats en je trailer staat binnen de kortste keren weer te ‘shinen’!

Zijn Affomo foodtrailers standaard elektrisch gekeurd?2019-04-30T13:33:52+01:00

Affomo foodtrailers worden niet standaard geleverd met een elektrische keuring. Belgische klanten hebben vaak een elektrische keuring nodig aangezien dit bij diverse evenementen noodzakelijk is. Natuurlijk begrijpen we dat Nederlandse klanten ook zekerheid wil hebben betreffende de elektrische installatie.

Al onze elektrische installaties zijn volledig aangepast zodat deze aan de Europese wet- en regelgevingen voldoen. Indien je de installatie graag zelf wenst te laten keuren door de daarvoor bestemde instantie, geen enkel probleem. Natuurlijk is het ook mogelijk om de elektrische keuring via ons te verkrijgen zodat je zelf geen omkijken meer hebt. Zodra we de elektrische keuring mogen uitvoeren, kun je de trailer bij ons ophalen inclusief het keuringsrapport.  De kosten van een elektrische keuring zijn als volgt:

Nederland: €95,- excl. BTW
België: €180,- excl. BTW

Is het mogelijk om de trailers te bezichtigen?2019-02-27T17:16:08+01:00

Je bent altijd van harte welkom in onze showroom om onze foodtrailers te bezichtigen. In onze showroom hebben we alle formaten in diverse opstellingen staan, zodat je een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden. Maak voordat je langs komt wel even een afspraak, we zorgen er graag voor dat de koffie klaar staat!

Wat is de gemiddelde levertijd?2019-02-27T17:09:03+01:00

De levertijd van een Affomo foodtrailer varieert en is afhankelijk van je wensen.

Alle foodtrailers in de showroom zijn al tot in de puntjes klaar gemaakt. Dit betekent dat wanneer je besluit een voorradige trailer zonder belettering aan te schaffen, je deze vrijwel direct mee kunt nemen.

Wanneer we je trailer volledig op maat gaan maken, dan bedraagt de levertijd 10 tot 12 weken. Afhankelijk van de drukte bij de fabriek waar we mee samenwerken.

 

Zijn Affomo foodtrailers zelfvoorzienend?2019-04-30T13:03:13+01:00

Affomo foodtrailers zijn niet zelfvoorzienend. Om de foodtrailer van stroom te voorzien is er een 230V of 400V stroomaansluiting aanwezig in de foodtrailer.

Nadat er stroom is aangesloten kun je gebruik maken van de stopcontacten die geheel naar wens zijn geplaatst in de trailer. Bij de basis set-up kun je voor maximaal 3,6 kWh aan apparatuur gelijktijdig gebruiken. Dit kunnen we uiteraard naar behoefte aanpassen door één of meerdere extra stroomgroepen te voorzien.

Uit ervaring weten we dat de meeste locaties waar onze trailers doorgaans te vinden zijn over een stroomaansluiting beschikken. Is er geen stroomaansluiting aanwezig dan kun je werken met een aggregaat of fluistergenerator. Daarnaast zijn diverse apparaten tevens te verkrijgen op gas i.p.v. stroom. Zodoende ben je geheel autonoom.

Moet ik een verzekering afsluiten?2019-02-27T17:13:33+01:00

Voor een foodtrailer geldt geen verzekeringsplicht, de foodtrailer is tijdens het rijden automatisch meeverzekerd onder de verzekering van het trekkende voertuig. Als je rijdt met een trailer achter je auto, ben je ook aansprakelijk voor de schade die je met je trailer veroorzaakt aan een ander of zijn spullen.

Om jezelf te behoeden voor diefstal of schade aan de trailer, raden we je altijd aan om een caravanverzekering af te sluiten.

Zijn de Affomo foodtrailers gekeurd?2019-02-27T17:13:57+01:00

Bij nieuwe trailers onder de 750kg is uitsluitend een goedkeuring vereist van het RDW. Een kentekenbewijs is niet verplicht. Al onze foodtrailers worden individueel door de RDW gekeurd en voldoen aan de gestelde eisen. Mede door deze keuring kunnen we je garanderen dat je veilig de weg op kunt.

Heb ik een speciaal rijbewijs nodig om met een Affomo foodtrailer te rijden?2019-02-27T17:15:37+01:00

In Nederland mag je in een aantal gevallen een trailer trekken met het gewone B autorijbewijs.

Daarvoor gelden echter twee voorwaarden:

– De trailer mag totaal (massa leeg voertuig + laadvermogen) niet zwaarder zijn dan 750 kg
– De trailer mag zwaarder zijn dan 750 kg. Voorwaarde is echter dan dat de toegestane maximum massa van de totale combinatie (trekkend voertuig plus trailer) niet meer dan 3500 kg is.

Voor beide voorwaarden geldt dat het werkelijk te trekken gewicht niet zwaarder mag zijn dan het trekvermogen van de auto. Het trekvermogen van je auto staat op het kentekenbewijs.

In alle andere gevallen is een BE of B+ rijbewijs verplicht.

Al onze trailers wegen minder dan 750kg, waardoor in 99% van de gevallen het gewone B autorijbewijs voldoende is.

Neem een kijkje op de website van het RDW voor meer informatie.

Leveren jullie ook in het buitenland?2019-02-27T17:15:51+01:00

Wil je aan Affomo foodtrailer aanschaffen maar je woont niet in Nederland? Geen probleem! We leveren onze foodtrailers ook af in het buitenland. Momenteel bieden we de mogelijkheid om onze foodtrailers ook in België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk op de plek van bestemming af te leveren. Daarnaast kun je op korte termijn ook een Affomo foodtrailer aanschaffen bij een van onze dealers.